Dialogue

Vocabulary

Learn New Words FAST with this Lesson’s Vocab Review List

Get this lesson’s key vocab, their translations and pronunciations. Sign up for your Free Lifetime Account Now and get 7 Days of Premium Access including this feature.

Or sign up using Facebook
Already a Member?

Lesson Notes

Unlock In-Depth Explanations & Exclusive Takeaways with Printable Lesson Notes

Unlock Lesson Notes and Transcripts for every single lesson. Sign Up for a Free Lifetime Account and Get 7 Days of Premium Access.

Or sign up using Facebook
Already a Member?

Lesson Transcript

De Zaanse Schans
Iedereen Nederland bezoekt wil absoluut niet de Zaanse Schans missen, een historisch gebied dat een ode is aan het Nederlandse leven in de 17de en 18de eeuw. Het gebied staat bol met prachtig bewaard gebleven Nederlandse huizen en molens, waarvan sommige zelfs uit de 16de eeuw dateren. Verder neemt het Zaanse Schans Museum u mee terug in de tijd via een verzameling van kostuums en diverse voorwerpen uit de historische huizen en bedrijven in het gebied.
U zult er ook diverse andere musea terugvinden, waaronder het Molenmuseum en het Czaar Peterhuisje, een 400 jaar oud huis beroemd geworden door Peter de Grote van Rusland, die daar ongeveer een week verbleef in 1697. Het Museum Nederlands Uurwerk geeft u een fantastische inzicht in de kunst van het uurwerk maken, en u krijgt een kans om te zien hoe 150 jaar geleden drank werd gedestilleerd bij de Zaanse Schans distilleerderij. Er is zelfs de mogelijkheid om enkele van de likeuren te proeven. Natuurliefhebbers moeten zeker het Weefhuis meenemen, want dat is een van de mooiste plekken in de Zaanse Schans; een wandeling door de beroemde tuinen is bijna een verplichting bij een bezoek aan het gebied.
In de historische stad vindt u een schoenmaker die klompen maakt, een kaasmakerij en zuivelboerderij, een historische supermarkt, bakker, en nog veel meer. Er zijn vandaag de dag ook nog vijf windmolens, waarvan er drie bezocht kunnen worden. Om het beste van de Zaanse Schans te bekijken op een ontspannen manier, kunt u het nemen van een riviercruise overwegen. U krijgt de kans om de huizen en molens te zien terwijl u comfortabel voorbij drijft in een boot en luistert naar een zeer informatieve gids.

Comments

Hide