Dialogue

Vocabulary

Learn New Words FAST with this Lesson’s Vocab Review List

Get this lesson’s key vocab, their translations and pronunciations. Sign up for your Free Lifetime Account Now and get 7 Days of Premium Access including this feature.

Or sign up using Facebook
Already a Member?

Lesson Notes

Unlock In-Depth Explanations & Exclusive Takeaways with Printable Lesson Notes

Unlock Lesson Notes and Transcripts for every single lesson. Sign Up for a Free Lifetime Account and Get 7 Days of Premium Access.

Or sign up using Facebook
Already a Member?

Lesson Transcript

Royal Delft
Wanneer de meeste mensen denken aan Nederland, denken ze meestal aan twee dingen—molens en Delfts porselein. Royal Delft is een van de meest bekende bedrijven in Nederland die authentiek Delfts blauw aardewerk maakt. Meer dan 140.000 mensen bezoeken jaarlijks het bedrijf om te zien hoe het traditionele Delfts porselein wordt gemaakt. U vindt er een bedrijfsmuseum, showroom, en de fabriek op hun locatie in de stad Delft.
Traditioneel Delfts aardewerk is blauw en wit, en u vindt er alle soorten sierporselein die hierin gemaakt wordt. Het maken van Delfts aardewerk gaat terug tot de 16de eeuw en het is een soort aardewerk met wit tinglazuur er bovenop. Alle stukken worden ook individueel met de hand beschilderd.
Royal Delft is de laatste overgebleven fabrikant in Nederland die nog steeds Delfts Blauw maakt. Het bedrijf is eigenaar van de oudste fabriek van haar soort in Nederland. Gidsen leiden de bezoekers door het museum en de fabriek, vertellen hen over de manier waarop Delfts aardewerk wordt gemaakt en geven ook uitleg over de geschiedenis van Royal Delft als bedrijf. Het museum bevat antieke stukken die behoren tot de prive collectie van het bedrijf en vertellen het verhaal van Delfts aardewerk door de eeuwen heen. De fabriek biedt ook schilder workshops aan waarin de bezoekers de kans krijgen om hun eigen Delfts Blauw te schilderen.
Bezoekers die niet tot in de stad Delft kunnen geraken, kunnen ook een bezoek brengen aan de Royal Delft showroom in Amsterdam. De showroom bevat enkele van de beste artikelen van het bedrijfsgamma. Met de Royal Delft showroom in Amsterdam slaat u twee vliegen in één klap, want bezoekers krijgen er ook de kans om de Gassan Diamonds te zien en wat te leren over de geschiedenis van de diamantkunst in Amsterdam.

Comments

Hide