Dialogue

Vocabulary

Learn New Words FAST with this Lesson’s Vocab Review List

Get this lesson’s key vocab, their translations and pronunciations. Sign up for your Free Lifetime Account Now and get 7 Days of Premium Access including this feature.

Or sign up using Facebook
Already a Member?

Lesson Notes

Unlock In-Depth Explanations & Exclusive Takeaways with Printable Lesson Notes

Unlock Lesson Notes and Transcripts for every single lesson. Sign Up for a Free Lifetime Account and Get 7 Days of Premium Access.

Or sign up using Facebook
Already a Member?

Lesson Transcript

Drijvende Bloemenmarkt
De Drijvende Bloemenmarkt, of kortweg Bloemenmarkt, is de enige drijvende bloemenmarkt in de wereld. Het vindt plaats op de Singel in Amsterdam. De Singel diende lange tijd als verdedigingsgracht voor de stad tot Amsterdam buiten de grenzen van de gracht uitbreidde.
Elk kraampje van de 15 bloemisten in de Drijvende Bloemenmarkt ligt op een ponton in het kanaal, en u voelt zelfs niet dat de markt drijft! De allereerste drijvende markt werd in 1862 gehouden, maar als u vandaag de dag op zoek bent naar allerlei bloemen, is de drijvende Bloemenmarkt de plek om ze te vinden. U vindt er zelfs een aantal ongelooflijke hybride rassen die u beslist nog nooit eerder hebt gezien. De markt verkoopt ook een aantal zaden en bloembollen, één van de top exportproducten van Nederland. U kunt zelfs wat extra betalen om ze naar huis te laten verzenden , maar dat heeft de neiging om een beetje prijzig te zijn. Hou er dus rekening mee dat u meestal geen bloembollen of levende planten kunt meenemen op een vliegtuig als u terug naar huis vliegt.
Naast alles wat met bloemen te maken heeft, vindt u er ook een aantal Nederlandse souvenirs, vooral in de kramen tegenover de markt. Soms lijkt het wel of de souvenirwinkels de Bloemenmarkt tegenwoordig overschaduwen.
De bloemenmarkt is open van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 6 en op zaterdag van 9 tot 5. Op zondag is het gesloten. U hoeft echt helemaal niets te kopen om van al dat moois op de markt te genieten. Het is een leuke plek om te wandelen en te genieten van de natuur midden in het bruisende leven van de rest van de stad.

Comments

Hide