Dialogue

Vocabulary

Learn New Words FAST with this Lesson’s Vocab Review List

Get this lesson’s key vocab, their translations and pronunciations. Sign up for your Free Lifetime Account Now and get 7 Days of Premium Access including this feature.

Or sign up using Facebook
Already a Member?

Lesson Notes

Unlock In-Depth Explanations & Exclusive Takeaways with Printable Lesson Notes

Unlock Lesson Notes and Transcripts for every single lesson. Sign Up for a Free Lifetime Account and Get 7 Days of Premium Access.

Or sign up using Facebook
Already a Member?

Lesson Transcript

De jeugdige stad Groningen
Als u op zoek bent naar een stad in Nederland met een jonge(re) bevolking, dan moet u in Groningen zijn. Het is een universiteitsstad met een rijk verleden, historische pakhuizen, en een greep zeer interessante architectuur. Er is volop charme om van te genieten in Groningen, en het stadscentrum wordt door sommigen beschouwd als het beste van Nederland.
Er zijn tal van mogelijkheden om actief te worden in Groningen. fietsen, wandelen, zeilen, paardrijden, varen, of zelfs ballonvaren. Er zijn ook tal van manieren om zich cultureel te verrijken of gewoon plezier te hebben, zoals het Stripmuseum of het Grafisch Museum. U vindt er ook oude molens, een klooster en geweldige kerkelijke architectuur. Het is er dus perfect om op ontdekking te gaan.
Door gewoon te wandelen door de straten van Groningen, onthullen zich meer dan 400 beelden en andere kunstwerken en deze zijn beslist niet allemaal nieuw. Sommigen zijn zelfs vrij oud. Daarnaast vindt u er kunstgaleries die u zeker niet mag missen als u van kunst houdt.
Wanneer je een fan bent of geintresseerd bent in manga en comics dan is een bezoek aan het Nationaal Strip Museum het zeker waard. U vindt hier alles over comics in het algemeen en de nederlandse comics in het bijzonder. Beroemde internationale figuren als Donal Duck, Kuifje en Dora staan hier naast nederlandse helden als Agent 327 en Appie Happie. Sinds de opening in 2004 trekt het Strip Museum maandelijks meer dan 10,000 bezoekers aan. Wanneer men Groningen bezoekt is het museum zeker iets wat u niet mag missen.
Groningen is zeker een stad met een zeer jeugdige persoonlijkheid en er is genoeg te doen en te genieten.

Comments

Hide