Dialogue

Vocabulary

Learn New Words FAST with this Lesson’s Vocab Review List

Get this lesson’s key vocab, their translations and pronunciations. Sign up for your Free Lifetime Account Now and get 7 Days of Premium Access including this feature.

Or sign up using Facebook
Already a Member?

Lesson Notes

Unlock In-Depth Explanations & Exclusive Takeaways with Printable Lesson Notes

Unlock Lesson Notes and Transcripts for every single lesson. Sign Up for a Free Lifetime Account and Get 7 Days of Premium Access.

Or sign up using Facebook
Already a Member?

Lesson Transcript

Tilburg—De stad die beweegt
Tilburg ligt in het zuidelijke deel van Nederland, en is de thuisbasis van een rijke historie, net als de rest van Nederland, maar heeft ook tal van moderne voorzieningen. Een van de meest interessante aspecten van de stad Tilburg is haar scooter-vriendelijkheid. Er is een gratis laadstation voor scooters en elektrische fietsen, waardoor het zeer gemakkelijk is om ze gratis op te laden. Het laadstation draait op zonne-energie, en is bekend als de vlinder, omdat de panelen de vorm van vlinders hebben.
In Tilburg kunt u musea bezoeken met verschillende thema's, zoals het Brabantse Natuurmuseum. Er is ook een Stadsmuseum, het Muziekinstrumentenmuseum, het De Pont Museum voor Hedendaagse Kunst, en het Audax Textiel Museum. De Oliemeubelen stelt zichzelf voor als "het vreemdste dierenpark van Nederland", vermoedelijk door het unieke van de displays. Er is een interactieve reptielenhuis en heeft nog meer ongelooflijke kenmerken, perfect voor kinderen.
De kunst en cultuurscene is ook heel levendig in Tilburg. Het Tilburgse Theater Complex maakt het u gemakkelijk om te genieten van elke vorm van kunst, live theater, muziek en film. Er is ook een concertzaal en andere mogelijkheden binnen het Tilburgse Theater Complex. Daarnaast presenteert de NIEUWE Vorst theater- en dansvoorstellingen.
Tilburg is echt een stad in beweging, omdat het dient als een belangrijk centrum voor kunst en cultuur in Nederland. De stad heet ook de groene beweging welkom met een gratis zonne-energie laadstation, en geeft aldus een idee over hoe het in de toekomst reikt.

Comments

Hide