Dialogue

Vocabulary

Learn New Words FAST with this Lesson’s Vocab Review List

Get this lesson’s key vocab, their translations and pronunciations. Sign up for your Free Lifetime Account Now and get 7 Days of Premium Access including this feature.

Or sign up using Facebook
Already a Member?

Lesson Notes

Unlock In-Depth Explanations & Exclusive Takeaways with Printable Lesson Notes

Unlock Lesson Notes and Transcripts for every single lesson. Sign Up for a Free Lifetime Account and Get 7 Days of Premium Access.

Or sign up using Facebook
Already a Member?

Lesson Transcript

Vondelpark
De stad Amsterdam heeft vele parken, maar weinigen zijn zo beroemd als het Vondelpark. Dit 120 hectare groot park dateert uit 1865, en wordt elk maar bezocht door ongeveer 10 miljoen mensen. Natuurlijk is dit park veel meer dan alleen maar een park. Het bevat ook een openluchttheater, een rozentuin, fietspaden, een filmmuseum en diverse restaurants.
Het park was oorspronkelijk uitsluitend open voor de leden van de vereniging (die het park aanlegde), maar andere ingezetenen van de stad mochten het park ook als ze een toegangsbewijs kochten. In het Vondelpark staat een standbeeld van Joost van den Vondel, de beroemde toneelschrijver, naar wie het park nu is vernoemd. Toen het park werd aangelegd, kreeg het de naam Het Nieuwe Park, maar later werd de naam veranderd. Naast het standbeeld van Vondel, zullen de bezoekers er ook een van Pablo Picasso vinden, The Fish en een van Nelson Carrilho, Mama Baranka genoemd .
Het filmmuseum in het Vondelpark geeft vertoningen vanaf vroege stomme films helemaal tot aan hedendaagse films. Binnen in het openluchttheater kunnen bezoekers muzikale shows van alle soorten zien.
Door de populariteit van park, gingen de mensen er graag heen om te fietsen, maar dit werd al vlug een probleem, ook zeer vroeg in het bestaan van het park. De overheid probeerde het fietsen grotendeels aan banden te leggen, maar dit lukte niet goed. Uiteindelijke legden ze fietspaden aan om de stroom fietsen in goede banen te leiden.
Het parkbestuur is net klaar met een grote renovatie van het park om het park duurzamer te maken en ook om er meer een monument dan alleen maar een park van te maken.

7 Comments

Hide
Please to leave a comment.
😄 😞 😳 😁 😒 😎 😠 😆 😅 😜 😉 😭 😇 😴 😮 😈 ❤️️ 👍

DutchPod101.com Verified
Thursday at 06:30 PM
Pinned Comment
Your comment is awaiting moderation.

Vondelpark

De stad Amsterdam heeft vele parken maar weinigen zijn zo beroemd als het Vondelpark. Dit 120 hectare groot park dateert uit 1865 en wordt elk jaar bezocht door ongeveer 10 miljoen mensen. Natuurlijk is dit park veel meer dan alleen maar een park. Het bevat ook een openluchttheater, een rozentuin, fietspaden, een filmmuseum en diverse restaurants. Het park was oorspronkelijk en uitsluitend open voor de leden van de vereniging die het park aanlegde maar andere ingezetenen van de stad mochten het park ook in als ze een toegangsbewijs kochten. In het Vondelpark staat een standbeeld van Joost van den Vondel, de beroemde toneelschrijver naar wie het park nu is vernoemd. Toen het park werd aangelegd kreeg het de naam Het Nieuwe Park maar later werd de naam veranderd. Naast het standbeeld van Vondel zullen de bezoekers er ook een van Pablo Picasso vinden, The Fish en een van Nelson Carrilho, Mama Baranka genoemd . Het filmmuseum in het Vondelpark geeft vertoningen vanaf vroege stomme films helemaal tot aan hedendaagse films. Binnen in het openluchttheater kunnen bezoekers muzikale shows van alle soorten zien. Door de populariteit van park gingen de mensen er graag heen om te fietsen maar dit werd al vlug een probleem, ook zeer vroeg in het bestaan van het park. De overheid probeerde het fietsen grotendeels aan banden te leggen 4maar dit lukte niet goed. Uiteindelijk legden ze fietspaden aan om de stroom fietsen in goede banen te leiden. Het parkbestuur is net klaar met een grote renovatie van het park om het park duurzamer te maken en ook om er meer een monument dan alleen maar een park van te maken.

DutchPod101.com Verified
Sunday at 08:18 AM
Your comment is awaiting moderation.

Hoi Oana,


❤️️❤️️❤️️❤️️❤️️❤️️❤️️❤️️❤️️❤️️❤️️❤️️❤️️❤️️❤️️❤️️❤️️❤️️❤️️

Dank je wel, dat is heel erg lief. Ik hoop dat je een fijne kerst

heb gehad. Alvast een gelukkig nieuwjaar en heel liefde,

geluk en gezond voor 2021 😇


Jacob,

Team DutchPod101.com

Oana
Saturday at 09:01 PM
Your comment is awaiting moderation.

Bedankt, Dutchpod101! Met Kerst is er een ding waar ik echt van droom... een doosje vol geluk en gezondheid bij jou onder de boom!

DutchPod101.com
Thursday at 08:35 PM
Your comment is awaiting moderation.

Hi Assaf,


Thank you for your kind words! We're glad to hear that :)


Please stay tuned! We'll create more fun and effective Dutch lessons for you.


Best Regards,

Cristiane

Team DutchPod101.com

learndutch with dutchpod101 is the best website by assaf
Tuesday at 03:55 PM
Your comment is awaiting moderation.

learndutch with dutchpod101 is the best website by assaf❤️️❤️️

DutchPod101.com Verified
Wednesday at 07:15 AM
Your comment is awaiting moderation.

Hello John,


We've fixed the issue with the Dutch script. I'm sorry for the inconvenience.


Thank you for your patience.

Jae

Team DutchPod101.com

Nurzahan@Autobanden
Thursday at 11:19 AM
Your comment is awaiting moderation.

Autobanden prijsvechter. Meer dan 60 bandenmerken goedkoop geprijst. Autobanden kopen en


montage in heel Nederland. Gratis levering.

http://www.ej-banden.nl