Dialogue

Vocabulary (Review)

Learn New Words FAST with this Lesson’s Vocab Review List

Get this lesson’s key vocab, their translations and pronunciations. Sign up for your Free Lifetime Account Now and get 7 Days of Premium Access including this feature.

Or sign up using Facebook
Already a Member?

Lesson Transcript

Hallo iedereen, mijn naam is Gabriella.
Op de avond van 31 oktober gaan wereldwijd kinderen verkleed langs de deuren voor het engste feest van het jaar, Halloween! Ze dragen enge kostuums en roepen ‘snoep of je leven’ op het moment dat de deur open wordt gedaan. Als ze geslaagd zijn om diegene die de deur open doet te laten schrikken, dan worden ze getrakteerd op een lekker snoepje.
In deze les gaan we u leren hoe in Nederland het engste feest van het jaar wordt gevierd.
Welke groente word in Nederland nog meer gebruikt als lampion?
We zullen het antwoord aan u laten zien aan het eind van deze video
Halloween wordt in Nederland niet echt gevierd. Toch doordat we het ieder jaar op televisie zien, wordt het feest steeds populairder in Nederland en nemen we de traditie zo zachtjes aan over van Amerika, Engeland en Canada. In deze landen wordt Halloween bijvoorbeeld nooit overgeslagen. Mensen versieren daar hun huizen met lichtjes en stallen pompoenen uit. Deze pompoenen zijn uitgehold en er brandt een kaarsje in.
Op Halloween is ieder jaar redelijk wat kritiek. Een groot deel van Nederland vindt het een feest met een commercieel karakter. Maar de laatste jaren willen Nederlanders toch niet zonder Halloween, omdat het feest mooi past tussen de feestloze dagen tussen de zomervakantie en Sinterklaas. Nederland kent ook een eigen variant voor Halloween, namelijk Sint Maarten, wat ongeveer 2 weken later gevierd wordt, namelijk op elf november. Kinderen lopen, net als met Halloween, met lampionnen en zingen speciale Sint-Maartensliedjes voor snoep.
Tijdens het jaarlijkse Halloween Fright Nights in het beroemde pretpark Walibi Flevoland zijn de attracties 's avonds geopend en vanaf zes uur 's avonds komen de zogenaamde 'scareactors', dit zijn acteurs die de bezoekers de stuipen op het lijf proberen te jagen, en dat doen ze vaak met succes. Tijdens deze Fright Nights zijn er verschillende populaire Halloween shows, zoals the Haunted Houses en The Scare Zones. Niet alleen Walibi organiseert iets met Halloween, maar ook Hellendoorn veranderd in Heks endoorn en zijn hier extra activiteiten tijdens de Halloween periode.
Wist u dat Halloween kan worden beschouwd als 1 van de oudste feestdagen tot op heden?
Halloween heeft namelijk een zeer rijke geschiedenis. Eigenlijk is Halloween een combinatie van 3 winterfeesten, namelijk het 'Samhain' van de Kelten, 'Pomona' van de Romeinen en het 'Allerheiligen &Allerzielen' vanuit het Christendom.
En nu het antwoord op de quiz van zojuist.
Welke groente word in Nederland nog meer gebruikt als lampion?
Een uitgeholde pompoen met daarin een kaarsje is het officiële symbool van Halloween. Ook in Nederland zie je dit symbool overal rond oktober, maar gebruiken wij in Nederland ook suikerbieten om uit te hollen en vervolgens te gebruiken als lampion!
Hoe vond u deze les? Heeft u iets interessants kunnen leren?
Heeft u uw kostuum al klaarliggen voor Halloween? Als wie of wat gaat u verkleed dit jaar?
Laat een berichtje achter op DutchPod101.com. En tot de volgende keer!

Comments

Hide