Dialogue

Vocabulary

Learn New Words FAST with this Lesson’s Vocab Review List

Get this lesson’s key vocab, their translations and pronunciations. Sign up for your Free Lifetime Account Now and get 7 Days of Premium Access including this feature.

Or sign up using Facebook
Already a Member?

Lesson Transcript

Hallo iedereen, mijn naam is Gabriella.
Op de avond van 31 oktober gaan wereldwijd kinderen verkleed langs de deuren voor het engste feest van het jaar, Halloween! Ze dragen enge kostuums en roepen ‘snoep of je leven’ op het moment dat de deur open wordt gedaan. Als ze geslaagd zijn om diegene die de deur open doet te laten schrikken, dan worden ze getrakteerd op een lekker snoepje.
In deze les gaan we u leren hoe in Nederland het engste feest van het jaar wordt gevierd.
Welke groente word in Nederland nog meer gebruikt als lampion?
We zullen het antwoord aan u laten zien aan het eind van deze video
Halloween wordt in Nederland niet echt gevierd. Toch doordat we het ieder jaar op televisie zien, wordt het feest steeds populairder in Nederland en nemen we de traditie zo zachtjes aan over van Amerika, Engeland en Canada. In deze landen wordt Halloween bijvoorbeeld nooit overgeslagen. Mensen versieren daar hun huizen met lichtjes en stallen pompoenen uit. Deze pompoenen zijn uitgehold en er brandt een kaarsje in.
Op Halloween is ieder jaar redelijk wat kritiek. Een groot deel van Nederland vindt het een feest met een commercieel karakter. Maar de laatste jaren willen Nederlanders toch niet zonder Halloween, omdat het feest mooi past tussen de feestloze dagen tussen de zomervakantie en Sinterklaas. Nederland kent ook een eigen variant voor Halloween, namelijk Sint Maarten, wat ongeveer 2 weken later gevierd wordt, namelijk op elf november. Kinderen lopen, net als met Halloween, met lampionnen en zingen speciale Sint-Maartensliedjes voor snoep.
Tijdens het jaarlijkse Halloween Fright Nights in het beroemde pretpark Walibi Flevoland zijn de attracties 's avonds geopend en vanaf zes uur 's avonds komen de zogenaamde 'scareactors', dit zijn acteurs die de bezoekers de stuipen op het lijf proberen te jagen, en dat doen ze vaak met succes. Tijdens deze Fright Nights zijn er verschillende populaire Halloween shows, zoals the Haunted Houses en The Scare Zones. Niet alleen Walibi organiseert iets met Halloween, maar ook Hellendoorn veranderd in Heks endoorn en zijn hier extra activiteiten tijdens de Halloween periode.
Wist u dat Halloween kan worden beschouwd als 1 van de oudste feestdagen tot op heden?
Halloween heeft namelijk een zeer rijke geschiedenis. Eigenlijk is Halloween een combinatie van 3 winterfeesten, namelijk het 'Samhain' van de Kelten, 'Pomona' van de Romeinen en het 'Allerheiligen &Allerzielen' vanuit het Christendom.
En nu het antwoord op de quiz van zojuist.
Welke groente word in Nederland nog meer gebruikt als lampion?
Een uitgeholde pompoen met daarin een kaarsje is het officiële symbool van Halloween. Ook in Nederland zie je dit symbool overal rond oktober, maar gebruiken wij in Nederland ook suikerbieten om uit te hollen en vervolgens te gebruiken als lampion!
Hoe vond u deze les? Heeft u iets interessants kunnen leren?
Heeft u uw kostuum al klaarliggen voor Halloween? Als wie of wat gaat u verkleed dit jaar?
Laat een berichtje achter op DutchPod101.com. En tot de volgende keer!

3 Comments

Hide
Please to leave a comment.
😄 😞 😳 😁 😒 😎 😠 😆 😅 😜 😉 😭 😇 😴 😮 😈 ❤️️ 👍

DutchPod101.com Verified
Friday at 06:30 PM
Pinned Comment
Your comment is awaiting moderation.

Heeft u uw kostuum al klaarliggen voor Halloween? Als wie of wat gaat u verkleed dit jaar?

Got your costume all ready for Halloween? What will you dress up as this year?

DutchPod101.com Verified
Saturday at 10:04 PM
Your comment is awaiting moderation.

Hoi Sarah,


Volgens mij zit het er in het westen nog zo helemaal in. Doe er zelf eigenlijk ook vrij weinig aan

maar vindt het wel leuk om te zien hoe de rest hun best voor doet om er zo origineel mogelijk uit

te zien. Ik hou het wel bij Sint Maarten.


Jacob,

Team DutchPod101.com

Sarah
Thursday at 07:07 AM
Your comment is awaiting moderation.

Leuk beschrijving van de Nederlandse halloween. In Denemarken hebben we ook halloween, maar dat is niet groot. we hebben maar een ander feestdag dat is veel overeen met halloween en uw Sint Maartens dag: Fastelavn (vastenavond) dat is in februari. De kinderen woorden gekleed als hun idolen, ga van huis na huis en roept: slik eller ballade (snoep of ongemak). dat is heel grappig :smile:


Nice describtion of the dutch halloween. in Denmark we also have halloween, but it is not that big of a deal. We do have another day of celebration, though, that is a lot like halloween and your saint Martins day: Fastelavn (shrovetide) that is in febuary. The children are dressed up like thir idols, go from house to house and shouts: slik eller ballade (candy or trouble). That is quite fun :smile: