Dialogue

Vocabulary

Learn New Words FAST with this Lesson’s Vocab Review List

Get this lesson’s key vocab, their translations and pronunciations. Sign up for your Free Lifetime Account Now and get 7 Days of Premium Access including this feature.

Or sign up using Facebook
Already a Member?

Lesson Transcript

Hallo iedereen, mijn naam is Gabriella.
Het International Film Festival Rotterdam (IFFR) is het grootste filmfestival van Nederland, dat sinds 1972 jaarlijks in Rotterdam wordt gehouden. Elk jaar gaat eind januari in Rotterdam een gros van films in première, die gedurende de rest van het jaar in Nederland te zien zullen zijn. Onder deze films verstaan wij vele korte en lange films uit alle delen van de wereld.
In deze les leert u over het International Film Festival Rotterdam!
Denkt u dat het filmfestival alleen voor Nederlanders bedoeld is?
We zullen het antwoord aan u laten zien aan het eind van deze video
Tijdens het grootste filmfestival van Nederland staat de kleinere, onafhankelijke en artistieke films van vaak weinig bekende regisseurs centraal. Hoewel er niets tegen Hollywood films is en deze ook gedraaid worden , trekken de korte films de meeste bezoekers tijdens dit festival. Het festival houdt niet op bij de uitgang van de filmzaal. Naast filmvertoningen is er in de programmering ook volop ruimte voor bijvoorbeeld muziek, optredens, borreltjes, talkshows en feestjes waarop volop gezongen en gedanst wordt. Een groot cultureel evenement.
De kaartverkoop voor het International Film Festival Rotterdam start ieder jaar rond 15 januari 2014 op de website van Film Festival Rotterdam. Lidmaatschappen op Tiger Friends en Pathé Unlimited kunnen al een dag eerder hun kaarten kopen. Dit zijn nationale bioscoop abonnementen die populair zijn bij zowel de jeugd als bij de ouderen. Omdat het filmfestival als een groot cultureel evenement wordt gezien zijn de kaarten op verschillende festivallocaties te koop, bijvoorbeeld ook in het theater de Doelen.
Ieder jaar worden de krachten gebundeld met verschillende filminstituten, om een dag van premières van korte films door heel Nederland te verzorgen. Om de positie van de Nederlandse film op de internationale markt te verstevigen staan tijdens het filmfestival de filmmakers van de Nederlandse films centraal. Aan de hand van de successen op dit filmfestival worden films geselecteerd voor de grote film festivals van Berlijn, Sundance, Cannes, en nog vele andere.
Naast de bekende Tiger awards waar genomineerde regisseurs aan het eind met een geldbedrag van €15.000 naar huis gaan, zijn er ook minder grote awards die als nog internationale erkenning en belangstelling met zich meebrengt.
En nu het antwoord op de quiz van zojuist.
Denkt u dat het filmfestival alleen voor Nederlanders is?
Alle films tijdens het IFFR worden tentoongesteld in hun originele taal. Vaak zijn deze films ondersteund met Engelse ondertiteling. Alleen een kleine selectie van alle films zijn volledig in het Nederlands, of Nederlands ondertiteld. Nederlanders hebben een hoog niveau van zowel Engels, Duits als Frans.
Hoe vond u deze les? Heeft u iets interessants kunnen leren?
Welke Nederlandse film heeft u weleens gekeken?
Laat een berichtje achter op DutchPod101.com. En tot de volgende keer!

Comments

Hide