Dialogue

Vocabulary (Review)

Learn New Words FAST with this Lesson’s Vocab Review List

Get this lesson’s key vocab, their translations and pronunciations. Sign up for your Free Lifetime Account Now and get 7 Days of Premium Access including this feature.

Or sign up using Facebook
Already a Member?

Lesson Transcript

Hallo iedereen, mijn naam is Gabriella.
De ABN AMRO Marathon Rotterdam wordt ieder jaar georganiseerd aan het begin van april. Naast de vele duizenden lopers staat de absolute wereldtop ook weer aan de start op de lijn van de Coolsingel die met mensen bepakt is. Het marathonweekend is een mix van sport en volksfeest. Geen andere marathon in Nederland kan de sfeer in Rotterdam evenaren met ruim 925.000 enthousiaste toeschouwers langs het parcours.
In deze les gaan we het hebben over de Marathon Rotterdam!
Weet u in welke Nederlandse film de Marathon Rotterdam centraal staat?
We zullen het antwoord aan u laten zien aan het eind van deze video.
De populariteit van hardlopen is de afgelopen vier decennia in Nederland spectaculair gestegen. Met ongeveer 4 miljoen mensen in Nederland die aan hardlopen doen is het dan ook de derde sport van Nederland. Maar liefst 1,6 miljoen mensen loopt minstens 1 keer per week en 1,3 miljoen mensen doet daarbij regelmatig mee aan hardloopevenementen. Hardlopen heeft een zeer positief imago, het is een sport voor doorzetters en is goed voor de gezondheid.
Om het voor iedereen een onvergetelijke ervaring te maken wordt er naast de marathon ook de Rotterdam Running Experience georganiseerd. Dit is een grote samenkomst van tientallen bands, dj’s, orkesten en grote schermen met aanmoedigingsberichten langs het parcours. De Rotterdam Running Experience bestaat uit twee onderdelen, namelijk de Heartbeat of Rotterdam, een terugkerend muziekonderdeel, en het succesvolle initiatief 'De Marathon Supporter.
Om de renners aan te moedigen staan er ieder jaar weer duizenden toeschouwers langs de zijlijnen te juichen. De toeschouwers slepen immers de lopers op moeilijke momenten er doorheen en geven iedere deelnemer bij de finish een heldenontvangst. Dat leidt ertoe dat iedere loper met een onverslaanbaar gevoel naar huis gaat. Met de Marathon Supporter kunnen toeschouwers een persoonlijk aanmoediging sturen naar 'hun' marathonloper. Tijdens de race, op twee punten langs het parcours, staan grote elektronische schermen. Lopers zien op het moment dat ze langs deze locaties lopen de persoonlijke berichten die voor hun zijn ingestuurd.
Sinds 2011 wordt er op de zaterdag voorafgaand aan de marathon de ABN AMRO kids run gehouden. Dankzij deze extra activiteit speelt dit jaarlijkse evenement een nog bredere maatschappelijke rol, door jong en oud aan te zetten tot een gezonde levensstijl.
En nu het antwoord op de quiz van zojuist.
In welke Nederlandse film staat de Rotterdamse Marathon centraal?
De in 2012 uitgekomen film ‘de Marathon’. Een Nederlandse film die tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht het Gouden Kalf voor de UPC Publieksprijs won. De grootste prijs van het Nederlands Film Festival
Hoe vond u deze les? Heeft u iets interessants kunnen leren?
Heeft u weleens een marathon gelopen of zou u er weleens een willen lopen?
Laat een berichtje achter op DutchPod101.com. En tot de volgende keer!

Comments

Hide