Dialogue

Vocabulary (Review)

Learn New Words FAST with this Lesson’s Vocab Review List

Get this lesson’s key vocab, their translations and pronunciations. Sign up for your Free Lifetime Account Now and get 7 Days of Premium Access including this feature.

Or sign up using Facebook
Already a Member?

Lesson Transcript

Hallo iedereen, mijn naam is Gabriella.
De Amsterdam Gay Pride is een feestelijk evenement met een homo cultureel karakter. Het wordt sinds 1996 jaarlijks gedurende het eerste weekend van augustus gehouden in de binnenstad van Amsterdam.
In deze les hebben we het over het meest vrolijke en roze feest dat bestaat in Nederland!
Weet jij wat de kleuren zijn van de gay pride vlag?
We zullen het antwoord aan u laten zien aan het eind van deze video
Trots is ieder jaar tijdens Gay Pride bij alle deelnemers zichtbaar. Duizenden mensen die trots zijn op hun identiteit en daar ook voor durven uitkomen komen massaal op dit evenement af. In Nederland en vooral in Amsterdam kan dat dan ook zonder probleem, want eerbied voor ieders sociale of culturele achtergrond staat hoog in het vaandel. Door deze mentaliteit is de Amsterdam Gay Pride ook een van de drukst bezochte publieksevenementen van Nederland.
Anders dan de naam doet vermoeden, is de Gay pride niet te verwarren met de protestvollere Gay Parades elders in de wereld. Die hebben wij in Nederland ook aan het eind van juni, alleen heet dit evenement Roze Zaterdag. Ieder jaar vindt Roze Zaterdag in een andere stad plaats. Terwijl de Gay Pride ieder jaar in Amsterdam plaatsvindt, de stad met zijn prachte grachten. Waar dan ook meer dan gebruik wordt gemaakt tijdens de Canal Parade, het hoogtepunt van de Amsterdam Gay pride. Een bonte stoet van boten varen door de grachten vanaf het Westerdok naar het Oosterdok.
Naast de populaire botenparade zijn er op vrijdagavond, zaterdagavond en zondagmiddag diverse straatfeesten in de diverse bekende uitgaansstraten voor homo's in Amsterdam. Ook wordt er een specifiek sporttoernooi georganiseerd en inhoudelijke conferenties. In de multiculturele samenleving die wij samen vormen in Nederland hebben we ontzettend veel respect voor elkaars geloof,mening, en dat de vrijheid van één niet wordt ingeperkt door de vrijheid voor de ander. Daarom staan wij met zijn allen dan ook ieder jaar achter dit fantastische en leuke evenement.
Wist je dat de eerste boottocht wegens te weinig aanmeldingen bijna werd afgelast ?. De organisatoren verwachtte geen bezoekers. Toen de organisator voorop voer om bij het startpunt te gaan kijken zag hij tot zijn verbazing dat alle bruggen bomvol mensen stonden.
En nu het antwoord op de quiz van zojuist.
Weet jij wat de kleuren zijn van de gay pride vlag?
De vlag voor de Gay Pride heeft de kleuren van de regenboog en bestaat uit zes of soms zeven egale stroken. Deze vlag wordt niet alleen gebruikt voor de homobeweging, maar ook door de vredesbeweging. Twee gemeenschappen die goed samen gaan.
Hoe vond u deze les? Heeft u iets interessants kunnen leren?
Heeft uw land ook een speciale dag voor de homo's? En wat vind je van zo'n dag?
Laat een berichtje achter op DutchPod101.com. En tot de volgende keer!

Comments

Hide