Dialogue

Vocabulary

Learn New Words FAST with this Lesson’s Vocab Review List

Get this lesson’s key vocab, their translations and pronunciations. Sign up for your Free Lifetime Account Now and get 7 Days of Premium Access including this feature.

Or sign up using Facebook
Already a Member?

Lesson Notes

Unlock In-Depth Explanations & Exclusive Takeaways with Printable Lesson Notes

Unlock Lesson Notes and Transcripts for every single lesson. Sign Up for a Free Lifetime Account and Get 7 Days of Premium Access.

Or sign up using Facebook
Already a Member?

Lesson Transcript

Utrecht en Flevoland—Religie Ontmoet Waterwerken
Twee van de meest interessante plaatsen in Nederland om te bezoeken zijn de provincies Utrecht en Flevoland. Utrecht is vooral een droom voor de fietser, want er zijn kilometers mooie, ononderbroken kustlijn om van fietstochten te genieten. Voor de meer avontuurlijke fietser zijn er zelfs enkele ongelooflijke fietsroutes die u van Amsterdam naar Utrecht brengen.
Sinds de 8ste eeuw, is Utrecht het religieuze centrum van Nederland, dus zijn er veel must-see plaatsen voor hen die meer willen weten over het christelijke religieuze erfgoed. De Sint Maartenkathedraal is een van de mooiste plekken om te bezoeken, en de Domtoren stijgt uit boven de stad, en creëert een indrukwekkende skyline.
In Flevoland zijn er vele indrukwekkende hydrologische werken te zien, omdat het een gebied is vol met polders, die de zee op afstand houden en de provincie beschermen. Deze polders vormen de Zuiderzeewerken, een belangrijke systeem van dammen en waterafvoer. De Zuiderzeewerken is het grootste hydrologische werk van Nederland en werd ondernomen tijdens de 20ste eeuw. Ook is het een van de zeven wonderen van de moderne wereld. 's Werelds grootste kunstmatige eiland bevindt zich ook in Flevoland.
Er is gewoon zoveel te zien, zowel in Utrecht als in Flevoland, en afhankelijk van wat u wilt zien, kunt u gemakkelijk een volle dag in een of beide van deze provincies doorbrengen. Ze bieden een interessante en gevarieerde reeks van bezienswaardigheden dat u zich zeker niet zult vervelen als u er een kijkje gaat nemen.

Comments

Hide