Dialogue

Vocabulary

Learn New Words FAST with this Lesson’s Vocab Review List

Get this lesson’s key vocab, their translations and pronunciations. Sign up for your Free Lifetime Account Now and get 7 Days of Premium Access including this feature.

Or sign up using Facebook
Already a Member?

Lesson Notes

Unlock In-Depth Explanations & Exclusive Takeaways with Printable Lesson Notes

Unlock Lesson Notes and Transcripts for every single lesson. Sign Up for a Free Lifetime Account and Get 7 Days of Premium Access.

Or sign up using Facebook
Already a Member?

Lesson Transcript

Rotterdam - De wereldstad
Het ervaren van de stad Rotterdam is ongeveer zo verscheiden als u het zich maar kunt voorstellen. Deze belangrijke Europese haven is ook de thuisbasis van enkele van de meest indrukwekkende bouwwerken in de wereld, en biedt tal van artistieke en ontspanningsmogelijkheden voor mensen van alle leeftijden.
U moet zeker de tijd nemen om de bekende Kubuswoningen te bekijken, een reeks van innovatieve huizen gebaseerd op het idee "leven als een stedelijk dak." Deze Kubuswoningen zijn gekanteld over een hoek van 45 graden en zitten op een pyloon in de vorm van een zeshoek. Gewoon er langs wandelen is al een ervaring op zich, maar er is er ook één opgezet als museum, waar u daadwerkelijk naar binnen kunt gaan.
Rotterdam heeft ook andere ongelofelijke architectuurwerken, waaronder de Maastoren, het hoogste gebouw van Nederland. Het Nieuwe Luxortheater, de St. Laurenskerk, en het Van Nelle-complex zijn ook bestemmingen die kunnen meetellen.
In aanvulling op de architectuur, wilt u misschien een van de vele kunstgalerijen, concerten of andere shows meenemen in de stad. Een aantal beroemdheden van wereldformaat treden op in shows in Rotterdam, en u kunt er ook vaak het Scapino Ballet aantreffen. Pik een toneelstuk in het RO Theater mee of geniet van een cabaretshow in het Theater Zuidplein. Zowel kinderen als volwassenen zullen genieten van de cultuurervaring in het Wereldmuseum.
U vindt ook volop avontuur in Rotterdam, of dat nu genieten is van de dierentuin of op het water gaan met een Spido havenrondvaart. En als u echt uit bent op een wateravontuur, probeer dan de Splashtours amfibiebus eens, die u op de zeebodem brengt zonder nat te worden.

Comments

Hide