Dialogue

Vocabulary (Review)

Learn New Words FAST with this Lesson’s Vocab Review List

Get this lesson’s key vocab, their translations and pronunciations. Sign up for your Free Lifetime Account Now and get 7 Days of Premium Access including this feature.

Or sign up using Facebook
Already a Member?

Lesson Notes

Unlock In-Depth Explanations & Exclusive Takeaways with Printable Lesson Notes

Unlock Lesson Notes and Transcripts for every single lesson. Sign Up for a Free Lifetime Account and Get 7 Days of Premium Access.

Or sign up using Facebook
Already a Member?

Lesson Transcript

Sint Maarten en de stad Philipsburg
Het eiland Sint Maarten is verdeeld tussen de Franse en Nederlandse kanten, en is de thuisbasis van enkele van de mooiste stranden ter wereld. De hoofdstad Philipsburg beheert de Nederlandse helft van het eiland. Reizigers die naar Sint Maarten gaan, komen meestal via de lucht, maar voor hen die met cruiseschip aankomen, is een reisje naar de luchthaven een must. De Princess Juliana International Airport is wereldwijd bekend om het adembenemende en nabije uitzicht op de vliegtuigen die voor een landing aankomen. Veel toeristen gaan alleen al naar het vliegveld om dit ongelooflijke panorama te zien.
Naast de prachtige stranden, is winkelen een van de grootste toeristische activiteiten op het eiland vanwege al de duty-free shopping die beschikbaar is, en meer speciaal in de commerciële wijk van Philipsburg. Maar naast winkelen, zijn er tal van galeries en casino's om van te genieten. Toeristen die op zoek zijn naar naaktstranden in St. Maarten geven waarschijnlijk de voorkeur aan de Franse kant.
Een andere toeristische must-do activiteit tijdens een bezoek aan St. Maarten is de "12 Meter Challenge", waarin je een voorproefje krijgt van hoe het is om als een bemanningslid te werken op een van de jachten in de America's Cup. Fort Amsterdam is ook een niet te missen bestemming op het eiland. De historische betekenis van het fort dateert helemaal terug tot 1631 toen het werd gebouwd. De Spanjaarden bezetten het voor vele jaren, maar later keerde het terug Nederlandse handen.

Comments

Hide