Dialogue

Vocabulary

Learn New Words FAST with this Lesson’s Vocab Review List

Get this lesson’s key vocab, their translations and pronunciations. Sign up for your Free Lifetime Account Now and get 7 Days of Premium Access including this feature.

Or sign up using Facebook
Already a Member?

Lesson Notes

Unlock In-Depth Explanations & Exclusive Takeaways with Printable Lesson Notes

Unlock Lesson Notes and Transcripts for every single lesson. Sign Up for a Free Lifetime Account and Get 7 Days of Premium Access.

Or sign up using Facebook
Already a Member?

Lesson Transcript

Aruba en de stad Oranjestad
Aruba staat bekend om haar sprankelende water en prachtige stranden, maar er is zoveel meer dat het land te bieden heeft. Oranjestad is de hoofdstad, en een reiziger die echt houdt van avontuur zal zowel aan de stad tijd willen besteden als aan de prachtige stranden, waar het land zo bekend om is.
De beste manier om Oranjestad te zien is te voet, want er is veel te zien. Het centrum met alle winkels is nog steeds een interessante plaats, hoewel de trendy winkelomgeving nu langs de Lloyd B. Smith Blvd ligt. De vlinderboerderij in de stad is een prachtige plek om met de hele familie naar toe te gaan, en ze bieden een toegangsbiljet aan waarmee je meerdere malen kan terugkeren tijdens je verblijf op Aruba.
De stad heeft ook een aantal musea, zoals het Archeologisch Museum van Aruba en het Numismatisch Museum. Het Archeologisch Museum richt zich op de geschiedenis en de cultuur van Aruba, en is een aanrader tijdens een familievakantie. In het Numismatisch museum kan je enkele ongelooflijke munten zien, helemaal terug tot oude Romeinse tijd. Geen enkele liefhebber van geschiedenis wil deze juweeltjes missen.
Natuurlijk zijn de meeste toeristen al vlug vertrouwd met de meest voorkomende strandactiviteiten in Aruba, zoals duiken, zeilen en zwemmen met dolfijnen. Echter, weten waar te eten is een moeilijker vraag, omdat dat kleine eiland vol met restaurants zit. Twee van de favorieten om uit te proberen zijn Gostoso, een klein lokaal restaurant met Arubaanse en Portugese gerechten, en De Suikertuin, een ander klein eetcafé dat klassieke Nederlandse kleine gerechten aanbiedt.

Comments

Hide