Dialogue

Vocabulary (Review)

Learn New Words FAST with this Lesson’s Vocab Review List

Get this lesson’s key vocab, their translations and pronunciations. Sign up for your Free Lifetime Account Now and get 7 Days of Premium Access including this feature.

Or sign up using Facebook
Already a Member?

Lesson Transcript

Hallo iedereen, mijn naam is Gabriella.
De Wereldtuinbouwtentoonstelling oftewel de Floriade wordt sinds 1960 één keer per 10 jaar in een Nederlandse plaats gehouden. Nederland staat wereldwijd bekend om de prachtige bloemen die het levert en viert dit dus eens in de tien jaar. De Floriade is de opvolger van de Flora-tentoonstellingen. Daarnaast wordt er door de Keukenhof ieder jaar een bloemencorso georganiseerd.
In deze les leren we je over de Nederlandse Floriade!
Welk Nederlands spreekwoord over bloemen heeft als betekenis 'feest vieren'?
We zullen het antwoord aan u laten zien aan het eind van deze video.
De Floriade is de benaming die gebruikt wordt voor de in Nederland gehouden wereldtuinbouwtentoonstellingen en is dan ook onderdeel van andere beroemde bloemen tentoonstellingen die wereldwijd worden gehouden. De laatste Floriade van 2012 werd gehouden in Venlo. Eerdere Floriades werden gehouden in Rotterdam, Amsterdam en in Den Haag. Ieder jaar laat de Floriade een stukje van zich achter, in Groenendaal zijn de overblijfselen van de bloemententoonstelling in 1953 nog steeds te bewonderen. Zo heeft Groenendaal een prachtig paviljoen uit die tijd, met verwilderde narcissen en hyacinten.
De Keukenhof is toch wel het mooiste lentepark van Nederland, dan wel niet van de wereld. Met meer dan 7 miljoen tulpen, narcissen en hyacinten is er een ruime 32 hectare aan geur en kleur die op je staan te wachten. In de verschillende paviljoens wisselen 30 bloemen- en plantenshows elkaar af. Naast deze paviljoens zijn er ook 7 inspiratietuinen voor de creatieveling onder ons, vele kunstwerken die te danken zijn aan deze inspiratiebron vinden dan ook hun weg terug naar de Keukenhof en komen goed tot recht tussen de bloemen.
Een corso is een typisch Nederlands verschijnsel, In Nederland zijn zo'n twintig corso’s we hebben net de twee bekendste gehad. Nederlands grootste corso is dat van Zundert, dat plaatsvindt op de eerste zondag in september. De Zundertse corso kwam zaterdag 13 oktober 2012 als eerste Nederlandse traditie op de Landelijke Inventaris van Immaterieel Cultureel Erfgoed en is ieder jaar een gigantisch succes. Daar de Keukenhof een duidelijke band heeft met de bedrijfsmatige bloemen- en bollenteelt is het Zundertse Corso geheel voor het amusement georganiseerd.
De plannen voor de Floriade van 2022 liggen al klaar. Zo heeft de regio Boskoop samen met zeven gemeenten en de provincie Zuid-Holland een voorstel gedaan om de komende Floriade te organiseren in het hart van Holland. Het gebied waar de tuinbouw groot geworden is en nog steeds de motor is van die regio.
En nu het antwoord op de quiz van zojuist.
Welk Nederlands spreekwoord over bloemen heeft als betekenis 'feest vieren'?
Het Nederlandse spreekwoord, de bloemetjes buitenzetten, heeft betrekking op het versieren van een stad of een dorp voor een feest. Het spreekwoord heeft dan als betekenis ook ‘feestvieren’. Een passelijk spreekwoord voor tijdens de bloemencorso's.
Hoe vond u deze les? Heeft u iets interessants kunnen leren?
Wat is uw favoriete bloem?
Laat een berichtje achter op DutchPod101.com. En tot de volgende keer!

Comments

Hide